Комфортът, който ви се полага

семеен комплект хавлиени кърпи

Всичко започва от уважението към себе си. Трябва да се уважавате достатъчно, за да се докосвате само до ценни, качествени, смислени неща.

Но да подходим по-лежерно. Откъм усещането за себеуважение. Да подходим леко… хумористично?

Сещате ли се за Рос от „Приятели“?Имаше интересни странности този персонаж. Една от тях беше, че, когато отсядаше в хотел, си отмъкваше по нещо за вкъщи. Интересен беше начинът, по който оправда тази си клептоманска страст пред приятеля си Чандлър.

Можело да си вземеш за вкъщи това, което хотелът ти дължи. Дистанционното за телевизора не става, защото е част от обзавеждането – но батериите в него стават, защото хотелът ти дължи възможността да се управляваш телевизора от разстояние.

Би било кражба да отмъкнеш нощната лампа в хотелската стая – но не и крушката на тази лампа, защото хотелът ти дължи хубаво осветление.

Всичко що е консуматив, се полага на клиента, на госта.

Това, обяснява Рос, било тънката граница между кражбата и взимането на полагащото се.

Сега, това разбира се, е твърде разкрепостено възприемане на границите на хотелиерското обслужване. Ясно е…

Обаче… има над какво да се замисли човек…

Защо се полагат толкова грижи в сносните хотели за поддържане на качествени комплекти от консумативи?

Защото комфортът по време на почивка се полага на всеки. Не е само до смяна на обстановката и отдаване на SPA процедури. Трябва да се потопиш в облак от мекота, безгрижие, удобство…

В дните на пандемия обаче, комфортът трябва да посети и дома.

 

семеен комплект луксозни хавлиени кърпи

Комфорт, който качественият продукт ви дължи

Грешно е схващането, че само в хотела може да се отпуснете и да се отдадете на глезотийки, докато вкъщи сте все едно на бойното поле, изправени срещу ежедневието и рутината.

Всъщност, трябва да е обратното. Замислете се…

Да, в хотела трябва да ви глезят, да ви ухажват, да ви съблазняват, тъй като сте клиенти. Но хотелът прави това по много канали. Със SPA зоната, с басейна, с джакузито, с ресторанта, с интериора в стаята, с обслужването на рецепцията…

Все пак услугата на хотелите е общото усещане за релакс.

Докато вкъщи именно малките глезотийки правят разликата. Те създават повече настроение, дават повече цвят на познатата обстановка и домакинското ежедневие. По тази причина е логично хотелът да подбира консумативи с приемливо, но не и топ качество. Особено в контекста на гости с пориви като тези на Рос от „Приятели“ – че ще вземат от стаите да изчезват крушки, батерии, халати, луксозни хавлиени кърпи…

Разбира се, добре е за репутацията на хотела да подбере качествено бельо, но съществува и известен риск.

Вкъщи обаче е логично да му отпуснете малко края. Там гости с манталитет ала Рос Гелър едва ли ще се навъртат около аксесоарите за баня.

Затова смело инвестирайте в един хубав семеен комплект хавлиени кърпи. Той няма да е просто консуматив, а ще е комфортът, който ви се полага.

А къде да се стремите най-вече към него, ако не у дома? Особено в пандемични времена.

Но за да постигнете достатъчен ефект, трябва да внимавате. Добре е да инвестирате в наистина луксозни хавлиени кърпи с проверена материя, честно посочено тегло и приятен дизайн.

Защото иначе ефектът на топлия и разтапящ релакс се губи някак си. Тук  ще цитираме култова реплика от друг сериал – този път български:

„Най-мразим парцали да ми се правят на хавлиени кърпи“

Уви героят Джамбазов от „Етажна собственост“, макар и в съвсем друг контекст, уцелва безупречно и безпощадно. Как иначе, нали е военен?

На практика на българския пазар е наситено с хавлиени кърпи, които бързо започват да наподобяват парцали. Чак да се запита човек дали не е случил на обратното – на парцал, който в магазина наподобявал хавлиена кърпа.

И за да не влезете и вие в сериал – понеже така ни тръгна този материал -, при който през няколко месеца сменяте хавлиените кърпи, халати, кувертюри за спалня, възглавници…, ви трябва качество. Трабва ви наистина качествен семеен комплект. По-точно трябва ви ясна граница – ако следваме логиката на Рос Гелър, но леко я адаптираме – между взимането на това, което комфортът ви дължи и кражбата. В случая кражбата е непряка и няма толкова буквален смисъл. Изразява се в това, че сте подведени да платите за хавлиена кърпа с рехава материя, която се степва бързо, заприличва на парцал и ви кара да изхвърлите комплекта.

Арлен се грижи да попаднете в обратния сценарий. Проверяваме експертно материята на нашите хавлиени кърпи, за да обезпечим ефекта, който е необходим.

Защото знаем, че има определен комфорт, който всеки качествен продукт ви дължи.

Под него, вече става дума за преминаване на границата и търговска кражба.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *