7 трика за съхранение на тъканите на хавлиените кърпи, които споделят световни топ хотелиери

На всеки е ясно, че качествените и съвестно поддържани хавлиени изделия подкрепят добрата репутация на един хотел. Незабележимо, без натрапване, фино.

Достатъчно е погледът да попадне на яркия рекламен надпис на хавлията и магията се получава.

Гостът неусетно се потапя по-дълбоко в изтънчения стил на хотела. Като всичко обаче, това си има цена.

Тя се изразява основно в 2 изисквания:

 

  • Целият комплект хавлии в хотела трябва да е обект на системна и наистина професионална грижа.

 

Двете изисквания налагат снабдяване с комплект хавлии от реномиран доставчик на спално бельо и спазване на основни добри практики при употреба.

В тази връзка топ експерти в хотелиерския бизнес обобщават 7 базови практики за съхранение на тъканите на хавлиените кърпи.

Да ги разгледаме накратко:

  1. За да предпазите качествения плат на хавлиените кърпи, перете ги редовно, но щадящо. Експерти препоръчват температура до 60 градуса – достатъчно висока, за да убие бактериите, но не прекалено висока, за да не увреди фината тъкан на хавлията.

 

  1. Важно е и количеството хавлии, които се перат наведнъж. Ако те са твърде много, няма да се изперат качествено. Ако са твърде малко обаче, е установен риск от увреждане на тяхната тъкан по време на пране. Експертите препоръчват оптимален обем на хавлиените кърпи в пералнята – около 80% от капацитета.

 

  1. Заради климатиците в хотела, ползваният комплект хавлиени кърпи изсъхва повече, хавлиите се втвърдяват, материята им загрубява. Като превантивна мярка, експерти препоръчват при изплакване да се добавят няколко капки бял оцет. Това ще ги поддържа меки и ще премахне евентуални следи от прах за пране. Така ще посрещате всички гости с безупречни хавлии в стаите.

 

  1. Не оставяйте вашите луксозни хавлии за баня мокри твърде дълго. След пране бързо ги изваждайте от пералнята или легена, за да изсъхнат и да предотвратите образуването на бактерии.

 

  1. Най-оптимален вариант, според експертите, е хавлиените кърпи да се сушат в сушилня, за да останат пухкави и меки. Така запазвате свежестта им. Излагането на слънце продължително време, както продължителното излагане на прекалено високи температури, втвърдява тъканите. А това може да направи повърхността на хавлията груба даже като шкурка.

 

  1. Всяка хавлиена кърпа трябва да съхне на оптимално разстояние от друга, за да има простор да „диша“. Затова не трябва да тъпчем сушилната машина догоре.

 

  1. За да се запазят хавлиените кърпи пухкави и меки по-дълго време, в никакъв случай не бива да се гладят, понеже от високата температура се втвърдяват и влакънцата се увреждат.

 

Това са 7 базови трика да съхраните свежата тъкан на хавлиените кърпи. Така демонстрирате, че хигиената за вас е топ приоритет. Остава да работите с доказан с професионализма си доставчик на спално бельо и ще впечатлите гостите с последователна отдаденост.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *