Да ви е леко е дух – дух на качествено спално бельо, обогатено със специален пълнеж

Кои са най-честите съображения при избор на спално бельо? Всички те произтичат от усещанията по време на почивка и сън, например:

 • Да ви е леко, което

 

 • да ви отпуска дълбоко и по този начин

 

 • да се потапяте в атмосфера на мекота, тишина, уединение.

Допълнителен ефект е тези усещания да продължават, и продължават, и продължават… Нежно подкрепяйки сладкото унасяне.

Това пък изисква ползваното спално бельо да е от хубава материя, която не запарва, а същевременно държи топло, но и някак леко.

Основната идея: материята да е едновременно прохладна и дишаща, докато затопля нежно, обгръщайки в мекота.

Това е на практика изискване най-вече към пълнежа на възглавници, олекотени завивки и юргани. Такова изискване, понеже е пряко свързано с отмората и потапянето в релаксираща атмосфера, се поставя особено категорично пред едно качествено хотелско спално бельо. То всъщност направлява адекватния мениджърски избор на спално бельо за хотели, къщи за гости, вили.

А потапянето в такава релаксираща обстановка го носи именно…

 

избор на качествено спално бельо

Духът на по-специалния пълнеж в изделията

Пълнежът е сред най-големите отговорници за усещанията. В тази връзка сред сериозните, иновативни производители доставчици на спално бельо категорично се засилва тенденцията за търсене на по-ефективни и даже екзотични пълнежи, които:

 • Държат топло, но без да запарват

 

 • Създават усещане за лекота и отмора

 

 • Запазват свойствата си дълго време

Такъв дух носи пълнежът от гъши пух…

 

модерно хотелско спално бельо от гъши пух

Гъшият пух е набираща популярност линия в изработката на спално бельо

Причината? Създава точно усещанията за топла лекота и ефирност, които очакват гостите на един хотел с добра репутация.

На какво се дължат специфичните свойства на гъшия пух?

По мнение на повечето потребители добре изработените завивки от гъши пух обгръщат в лекота и топлина. Създават такова наситено усещане за пухкавост, че имаш чувството, че си загърнат в облак.

Това не е случайно. Стига изделията за  спално бельо да са изработени от истински, натурален гъши пух, ефектът на нежна, лежерна топлина ще е налице.

 

Качественото спално бельо от гъши пух създава това усещане, защото:

 • Пухът е лек и същевременно много ефективен изолатор

 

 • Само на 1 грам висококачествен пух се падат около и над 70 000 влакънца

 

 • Тези влакънца образуват специфична структура на пълнежа на олекотените завивки и на възглавниците. Влакънцата се съединяват и застъпват така, че се създава вътрешен защитен слой от неподвижен въздух.

 

 • Така се образуват джобчета от топъл въздух в пълнежа на спалното бельо, които запазват комфортна температура, създавайки естествена изолация.

 

 • Ако сте намерили доставчик на качествено спално бельо, ще забележите, че споменатите свойства на възглавниците и завивките да задържат топлина се запазват с времето. Така е, защото вътре има истински гъши пух, съставен от около и над 70 000 нишки на грам , разположени в триизмерна структура, наподобяваща грозд. Това е причината тази материя да е много ефективен и траен изолатор на топлината. Ще познаете, че във Вашия случай е наистина така, когато сплескате завивката или възглавницата си и само след едно разклащане, тя лесно се надуе и възвърне формата си.

 

 • Ако спалното бельо от гъши пух е автентично, то ще запази свойствата си десетилетия, без да се деформира. Причината е, че добрият пълнеж се прави от пера на големи и зрели птици, които са по-плътни и устойчиви.

 

 • А заради специфичната триизмерна и задържаща въздух структура на перата, възглавниците и леките завивки от гъши пух не стават на топчета и не се свиват с времето. Не усещате бабунки, а само мекота, лекота и топлина. Изделията остават пухкави и меки. А с едно лесно движение материята на спалното бельо приятно се разбухва, получавайки комфортен обем.

 

Невероятно е да се гушнеш в юрган от гъши пух. Въздушно леко и стоплящо. Все едно се носиш в нежно нагрят облак. Тези пухкавост и лекота са гарантирани от автентичните продукти, проверени от доказан доставчик на хотелско спално бельо.

Защото да ви е леко е дух  – дух на компетентен избор на характерен пълнеж.   

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *