Какво издава истинския стил на хотела – освен банята към стаите

Колкото и да е странно на пръв поглед, банята е ключов елемент от имиджа на всеки хотел.

Ако се замислим това не е чак толкова озадачаващо.

В банята гостът се отдава на релакс, отпуска се напълно, потапя се в уединение. И там очаква грижа, комфорт, атмосфера.

Откъде идва това изискване?

Вероятно има много причини. Но една се откроява и от пръв поглед.

Когато човек е на почивка, откъсването от ежедневието е основна цел. Луксът, spa процедурите, ресторантът са като подсилващи усещането блаженства.

Но откъсването от стандартната обстановка, от грижите и ангажиментите е ключът към добрата почивка.

И  ако един хотел осигури такова откъсване, превръща почивката в блажен оазис в паметта. Това усещане за откъсване израства от демонстрираната грижа за детайлите.

 

качествено спално бельо

Какъвто детайл е и спалното бельо

Доброто спално бельо за хотела може деликатно да отпечата в съзнанието на госта усещането за пълен релакс.

Усещането, че някой друг вече е помислил за всичко.

Едни чисти бели чаршафи и завивки за хотела, галещи окото и кожата ,оставят белези в съзнанието при всеки допир. Същото важи и за възглавниците и халатите.

И като споменахме халатите.

 

 

Загърнете гостите с Вашето усещане за стил

Стилните халати в хотела са може би сред най-ценните консумативи. Причината е, че гостите ги ползват, обикаляйки блажено отпуснати из релакс зоните, попивайки атмосферата. Така хотелът подчертава усещането за блажен SPA оазис, далеч от грижите, стегнатия ритъм, студа.

Затова именно този консуматив от хотелското спално бельо има особена способност да влюби окончателно госта във Вашия хотел.

А имайте предвид, че…

 

Отношението винаги ще е преди звездите

Независимо от броя звезди, клиентите очакват изживяване. Изживяването е най-ценният комплимент, който един хотел може да им отправи. Без него звездите престават да блестят.

А изживяването се гарантира с грижа към всички елементи от обзавеждането на стаите и подбора на спално бельо.

 

Какво означава и какво изисква едно качествено хотелско спално бельо?

 Темата е особено обширна и изпълнена с професионални детайли. Затова не всеки собственик на хотел е в състояние сам да намери доверен доставчик на хотелско спално бельо.

А ако се опита, често може да се оплете в сложна мрежа от материи и тъкани за спално бельо, марки и модели хотелско обзавеждане, методи на тъкане и „гарантирани усещания“…

Затова са необходими доста проучвания, а най-добре и консултации с доказани производители и вносители на спално бельо за хотели.

 

Ето все пак някои конкретни параметри, които да съобразите при избор на хотелско спално бельо:

  • Достатъчно голям брой нишки в материята на избраното спално бельо – гъстотата на материята влияе както на усещането при допир, така и на трайността, цветовете и попивателната способност. Материя с оптимална гъстота от минимум 60 нишки на квадратен сантиметър осигурява комфорт. По-качественото спално бельо е с повече нишки и на пипане се усеща нежно за кожата, но и плътно.

 

  • Конкретният начин на тъкане на материята също оказва влияние. Качественото спално бельо се отличава с по-специален начин на тъкане, който следва да е ясно упоменат. Основното е двойната сплитка на влакната, която коства повече конци при изработка. Така качественото спално бельо се отличава и с нежност при допир, съчетана с плътност на материята. Все неща, които евтините продукти не могат да си позволят. Може да го отличите, като опънете част от материята пред по-ярка светлина. Ако се вгледате и откроите дупчици и прозиращи места в плата, вероятно спалното бельо не е плътно тъкано.

 

  • Освен по-голям брой, нишки трябва да са добре усукани една с друга. Обикновено е заложено на двойна сплитка на тъкане, усукване на нишките тип Ранфорс и оптимална дебелина. В някои модели спално бельо, специално предназначени за по-интензивна употреба, е заложено и на по-специална структура на нишките. Тези детайли се споделят от коректните търговци.

 

  • Трайно ярките цветове отличават избрания комплект спално бельо. Плътността и професионалният начин на усукване на нишките способстват оптимално попиване на багрилата в подбраната материя. Това гарантира, че Вашето хотелско спално бельо ще излъчва ярко послания за бранда при поставянето на корпоративни цветове, лога, слогани и други имиджови елементи.

 

  • Високата попивателна способност затвърждава усещането за грижа у гостите. Понякога е даже обидно, че съответният хотелиер просто е заредил там някакви хавлиени кърпи и халати, ей така, за разкош. И като се бършеш, повече размазваш влагата, отколкото да я попиваш. Сериозните хотелиери внимават за попивателната способност на хавлиените кърпи и халатите. Колкото и да са прехвалени последните, ако не са изработени от качествена материя и ако нишките не са сплетени добре, те не попиват качествено. А това подкопава Вашето послание за грижа за гостите.

 

  • Качествените хотелски изделия се отличават с двоен шев. Наличието на двоен шев в хотелския текстил демонстрира старание за доставяне на дълготрайна полза за клиента, носещо дълготрайни отношения. Докато евтините и некачествени изделия са с един шев, при сериозните марки спално бельо двойният шев е сигнал за мислене в перспектива. Това е основното предимство на дългосрочните търговски отношения с един стабилен партньор.

 

Очаквания срещу реалност в бизнеса със спално бельо за хотели

Въпреки че посочените горе детайли са ключови за рентабилността на бизнеса, доста често доставчиците не ги споменават. Не ги споменават и много от по-дребните търговци по веригата. Вместо това говорят абстрактно за „доказано качество“, „конкурентни цени“, „страхотни оферти“.

А ако сте хотелиер едва ли имате ресурса да проверявате всички детайли. Затова е важно да се работи със сериозен партньор, който се грижи за удачния избор на спалното бельо.

Знаем, че от разстояние и без задълбочени познания изборът е труден. И често очакванията и реалността се разминават драстично. И като цвят, и като допир, и като издръжливост. Поръчвате нещо, изглеждащо чудно и като пристигне… материята е груба, а на светлината тъканта е прозрачна.

Арлен Трейд проверява всички важни детайли, свързани с изработката и качеството на материите за спално бельо. Наясно сме със стандартите за надеждност и професионализъм. Правим обстойни проверки на продуктите и изискваме конкретни параметри. Това е видно и на сайта ни, където даваме ясна информация за тъканите и начините на изработка на моделите.

Така гарантираме елегантно докосване във всяка стая.   

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *