Практично и ефективно решение за завивките в хотела – проверено

Топлото посрещане на гостите е задължително условие за всеки хотел, започва от първата среща и се разгръща, щом човек влезе в стаята си.

Тогава на ход са характерният интериор и прецизният избор на спално бельо, гарантиращо пълноценна почивка и качествен сън. Да, колкото и да впечатлите гостите чрез визия, магията се случва от досега с избрания текстил на хотела.

Защото именно допирът носи най-наситено усещане за атмосферата.

И тук изплува следната дилема:

Приятните усещания изискват качествени пълнежи и материи в избора на хотелски текстил, но същевременно гостите сякаш ги приемат като нещо задължително. Ще се изплати ли тогава по-сериозната инвестиция? Гостите изглежда считат, че основните „екстри“, за които плащат са приятен интериор, добър ресторант, ефектна SPA зона. А за спалното бельо и конкретно за завивките някак си очакват високо ниво. Като нещо, което се подразбира.

Какви олекотени завивки да изберете тогава, за да поддържате конкурентни цени и да показвате на гостите си колко са ценни за вас?

Представяме едно практично решение…

 

завивки със силиконов пух

Завивки от силиконов пух с проверена изработка

Силиконовият пълнеж е наистина по-скромен вариант за текстил на хотела. Хотелиерите го предпочитат, основно когато приоритет са по-ниските разходи във времена на финансови предизвикателства.

Смята се обаче, че така се рискува да се загуби част от усещането за топло гостоприемство, носено от едни луксозни олекотени завивки.

Не е задължително. Зависи много от конкретния избор на олекотени завивки.

Какво е силиконов пух всъщност?

Това е синтетичен пълнеж под формата на топчета, създаващ обем на текстила. Заради разбухващия ефект на тези топчета, спалното бельо придобива пухкавост и лекота, близки до тези на естествените материи.

Колко близки зависи от качествената изработка. А тя най-общо се отличава с:

  • достатъчна плътност на пълнежа от силиконов пух – минимум около 200 гр./кв. м.
  • пълнеж само от силиконов пух без слепващи вещества, каквито има при силиконовата вата
  • комбинация от лекота и мекота с копринено усещане при допира с плата

Ако изработката постига тези ефекти, завивките от силиконов пух ще топлят пълноценно и ще бъдат наистина практично решение, част от умно подбрания текстил на хотела.

Това обаче изисква прецизна проверка на доставяното спално бельо. А освен с условията за приятни усещания, проверката – особено днес – трябва да е съобразена и с тези за хигиеничност.

Материята на едни добри олекотени завивки се отличава с високи показатели за хипоалергичност и хигиена.

Ето още един повод за спалното бельо да се работи с реномиран доставчик. В днешните несигурни времена всяко специфично решение за хотела работи,

само ако е проверено.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *