Спален комплект, който ви влюбва в съня

Често докато спите ви става горещо, задушно и се потите. Трябва ви нещо леко, нежно, свежо. Особено за лятото изборът на спално бельо е по-сложен. Търси се спален комплект, който топли и същевременно е с такава изработка, че не запарва.

Спален комплект, в който се чувствате като в топъл кът за почивка, а не като в сауна.

И е нормално да сте скептични. На пазара всякакви търговци предлагат „приказни усещания за облачна мекота“. Ако не разбирате от домашен или хотелски текстил, как да изберете измежду разнообразните модели спални комплекти?

Всичко е толкова… рекламно, че повече се разколебавате, отколкото настройвате.

Всъщност това разколебаване се дължи на факта, че обещаваният ефект „топли много, а е много лека, екстремно мека и не запарва“ не е подплатен с конкретни данни за изработката. Така трябва да залагате на хвалебствените обещания.

Това не е добър избор нито за спални комплекти за хотели, нито за домашен текстил.

 

Трябват ви базови критерии за избор на спален комплект, който ви влюбва в съня?

Какви олекотени завивки да изберете и какъв спален комплект ще ви топли както с допир, така и с визия, зависи най-вече от изяснената изработка.

За да направите удачен избор на спално бельо, се нуждаете от информация – както при всеки друг избор. Но тази информация не бива да е обща и да съдържа само обещания от типа „завивките топлят, меки са и приятни на допир“.

Трябват ви конкретни указания, даже параметри, свързани с обещавания ефект-особено ако сте решили да похарчите повече за луксозни завивки и качествено спално бельо.

А дори да сте решили да спестите средства, заради по-сложните времена, ви трябват основните белези, обещаващи ефект. Иначе рискувате да пропилеете и без това оскъдните средства. В тази връзка, ето някои критерии за избор, които могат да разсеят колебанията ви за оценявания спален комплект:

Брой нишки в тъканта на спалното бельо – той трябва да е упоменат, за да се доверите в коректността на доставчика

Тип материя на спалното бельо – компонентите на материята също трябва да са упоменати, за да си представите ефекта от конкретния спален комплект – памук, памучен сатен, камилска вълна…

Тип плат за завивките в спалния комплект – например Пике Жакард

Произход – всеизвестни с качеството си например са продуктите за спалня с произход Турция

Тип пълнеж – патешки или гъши пух, силиконов пух или полиестерни влакна. Препоръчително е да обърнете внимание на информацията за структурата на пълнежа, която може да създаде безценен ефект, ако е студено през зимата, но без да тежи и запарва завивката.

Лесна поддръжка

Да имате здрав и качествен сън е богатство. Богатство, което някои приемат за даденост и за което други копнеят. А какво може най-сигурно да ви вдъхнови да положите съзнателна грижа? Както обикновено, отговорът е любовта. Затова по-скоро направете Вашия избор на спален комплект, който ви влюбва в съня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *