ЗА качествено меко одеяло – ставаш

Пълноценните нощи се познават по изживените сутрини. Например нощите на бурни купони са ознаменувани с лек /или по-тежък/ световъртеж сутрин – нощите на… горещи страсти оставят като белег намачкани чаршафи и одеяла.

А като казахме одеяла…

По какво се познава едно качествено одеяло? Как разбираш, че новото ти меко одеяло за спалнята е наистина качествено?

Като станеш.

Просто сутрин ставаш без проблем – без схващане на гърба и врата, без едвам да отлепяш очи, без да се чувстваш изморен.

Тогава разбираш, че одеялото ти… става. Става за наистина качествен и пълноценен сън.

Защото…

качествен сън с добро одеяло

Спането се познава по ставането

Това е както при други продукти за спалня като възглавниците за спане например. Както една наистина качествена възглавница те отървава от схващането и болките във врата сутрин, така и едно добре изработено одеяло ти помага да станеш лесно.

Има един много елементарен тест за проверка на одеялото: надпреварата с алармата.

Ако си вземеш ново одеяло и отчетеш, че например ставаш 15 минути, преди алармата на телефона да звънне, имаш сериозен знак, че вероятно си направил много удачна покупка.

Разбира се, за качествен сън има много фактори – не е само одеялото. Важни са матракът, чаршафите, общият климат в помещението, анатомичната природа на възглавницата с качествен пълнеж, общото ниво на стрес…

Но определено спецификата на ползваното одеяло си казва своето.

Как се разбира дали одеялото, освен тялото, покрива и специфичните нужди на качествения сън?

По елементите на ставането, например:

  • Ако едно одеяло е изработено професионално, тежестта му е разпределена по цялата му площ. И както добрата възглавница балансира разпределението на пълнежа си, подпирайки надеждно врата и главата, така доброто одеяло покрива равномерно. Усещането трябва да бъде като майчина прегръдка, едва ли не. Все едно някой се е гушнал в обятията ти.
  • Ако горното условие е изпълнено, нивата на серотонин ще се повишат, което е предпоставка за спокоен сън. Знак, че се случва именно това е, че не се въртиш нощем, чаршафите не са намачкани и не се събуждаш с умора от сутринта.
  • Качественото одеяло не запарва, но топли ефективно през цялата нощ. В комбинация с рационалното разпределение на тежестта на пълнежа, това укрепва съня, кара мускулите да релаксират истински и променя цялостно жизнеността ти. Усеща се ясна разлика в нивата на енергичността през целия ден.

Важно е човек да следи промените в съня си. И ако забележи, че без да прави други промени, при равни други условия както се казва, започва да става примерно 15 минути, преди алармата да звънни, да анализира и да направи заключението:

Да, одеялото е.

А после да направи решителни стъпки към подобряване качеството на съня си, чрез пълен комплект качествено спално бельо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *